languages English Nederlands

Diary

De winter in volle gang
Fri 07 February 2014

Het trainingsseizoen is inmiddels al weer voorbij (gevlogen). Wel een beetje een seizoen geweest waarvan wij zeggen: dat kan beter! En dan bedoelen we het weer. Nog nooit zo'n kwakkel herfst gehad. Geen vorst en als er al vorst was dan maar een klein beetje. Heel veel regen hebben we gelukkig niet gehad, want dat is absoluut niet leuk trainen!

Maar sneeuw kregen we ook niet. En als er al sneeuw viel dan was het na een paar dagen weer weg, maar doordat de ondergrond toch koud is werd alles een ijsbaan.
Eigenlijk wel te vergelijken met onze 2e winter (of niet dan Henry en Corrianne?).

We werden steeds zenuwachtiger... Want er stonden wel touren gepland vanaf kerst.
1 hebben we moeten afzeggen en de anderen wat opgeschoven c.q. aan moeten passen.
Daarna ging het wat sneeuwen, maar vriezen ho maar. Het is een warme winter met temperaturen rond de 0 tot -5....
Ok, ok.... Het is ook koud geweest! 1 dag -30. Tja en als je dan net op je vakantie adres aankomt is het best koud (niet dan Joris?).

Lang hebben we met een extra persoon op de eerste slee moeten sleeen, omdat de trails niet goed genoeg waren om ankers te zetten.

Onze winter zit wel heel vol geboekt! Gister even de balans op gemaakt ik heb nu totaal 19x nee moeten verkopen. Iets dat mij helemaal niet zint!!!
Maar er past gewoon niet meer bij. En meer dan 60 honden zijn wij echt niet van plan te gaan houden.

Ook al die honden moeten in de zomer eten en gaan de kosten dus gewoon door...

Ondertussen ook weer een afvaller dwz pensionair: Image. Maar dat mag ook wel, ze word in maart al 12, dus heeft ze het nog lang volgehouden!
2 nieuwe sledes zijn aan het wagenpark toegevoegd. Nog 2 en het hele wagenpark is blauw! Maar dat is voor later....

We hebben deze winter wederom gezellige mensen over de vloer. Waarvan je sommige dan toch heel erg gaat missen als ze weer weg zijn :-(

Jay is een schoolwonder geworden (tegen alle verwachtingen in) en haalt echt super goede cijfers!
Kyona na ja, die blijft gewoon doorgaan met alles te weten en alles te kennen. Haar maakt het niet zoveel uit wat ze voorgeschoteld krijgt ze doet het gewoon.
De nieuwste hobby is tafeltennis (van beiden). Alleen Jay speelt ook wedstrijden sinds vorige week. Hij vind dat heel cool :-)

De nieuwe sauna is ingewijd, erg lekker moet ik zeggen! Nu nog: een relax ruimte, hottub, massageruimte (en masseur!) etc. etc.

Voor nu: verder met de winter en de gasten zonder een dag alleen te zijn, na de winter: voorbereidingen doen voor de nieuwe kennels, zoals nieuwe deurtjes lassen, nachthokken bouwen.
Dan een heerlijke week vakantie (als het goed is in de zon!). En daarna in 3 weken "even" nieuwe kennels bouwen. Want eind mei komen ze weer voor de verlenging van onze vergunning.

Tot de volgende update!

(oja.... bij het terug lezen van mijn vorige stukje zag ik dat ik wat woorden half nederlands half zweeds ga schrijven, zoals bijv. het woordje half/halv.
sorry, sorry, sorry :-) Dat zal wel steeds meer worden, vergeef me!).

Reacties op nieuwsberichten nog steeds niet mogelijk maar dan kan via:
https://www.facebook.com/claudiabeerta
Laat gerust een leuke (of niet leuke) reactie achter op mijn tijdlijnReageer